Answer these 21 multiple-choice questions (difficult level) and find out your level:
Who was the first human being to travel into space?
A) Neil Armstrong
B) Yuri Gagarin
C) Valentina Tereshkova
3, 2, 1
Answer: Yuri Gagarin
What is the official language of Iran?
A) Kurdish
B) Persian
C) Arabic
3, 2, 1
Answer: Persian
Which bone in the human body is the longest?
A) Femur
B) Humerus
C) Fibula
3, 2, 1
Answer: Femur
4. What is the distance of a modern marathon?
A) 40 km
B) 42.195 km
C) 45 km
3, 2, 1
Answer: 42.195 km
5. What is the largest ocean in the world?
A) Atlantic
B) Pacific
C) Indian Ocean
3, 2, 1
Answer: Pacific
6. What is the highest mountain outside the Himalayas?
A) Mount Denali
B) Aconcagua
C) Elbrus
3, 2, 1
Answer: Aconcagua
7. What is the official language of Brazil?
A) Spanish
B) Portuguese
C) French
3, 2, 1
Answer: Portuguese
8. Which famous painter cut off part of his ear?
A) Picasso
B) Van Gogh
C) Monet
3, 2, 1
Answer: Van Gogh
9. How many sides does an icosahedron have?
A) 30
B) 20
C) 14
3, 2, 1
Answer: 30
10. Where is French Guiana located?
A) Africa
B) South America
C) Oceania
3, 2, 1
Answer: South America
11. How many teeth does the average adult human have?
A) 28
B) 30
C) 32
3, 2, 1
Answer: 32
12. How many bones does the adult human body have?
A) 206
B) 201
C) 210
3, 2, 1
Answer: 206
13. How many seconds are there in 2 hours?
A) 7.200
B) 3.600
C) 7.400
3, 2, 1
Answer: 7,200
14. Who was the first president of the United States?
A) George Washington
B) Abraham Lincoln
C) Thomas Jefferson
3, 2, 1
Answer: George Washington
15. In what year did humans set foot on the Moon for the first time?
A) 1965
B) 1969
C) 1972
3, 2, 1
Answer: 1969
16. How many stars are there on the flag of China?
A) 1
B) 5
C) 7
3, 2, 1
Answer: 5
17. In which country was Pablo Picasso born?
A) France
B) Spain
C) Italy
3, 2, 1
Answer: Spain
What is the chemical element with the symbol “Fe”?
A) Fluorine
B) Phosphorus
C) Iron
3, 2, 1
Answer: Iron
19. What is the capital of New Zealand?
A) Auckland
B) Christchurch
C) Wellington
3, 2, 1
Answer: Wellington
20. How many chromosomes does a human being have?
A) 23
B) 46
C) 44
3, 2, 1
Answer: 46
21. Who discovered penicillin?
A) Louis Pasteur
B) Alexander Fleming
C) Marie Curie
3, 2, 1
Answer: Alexander Fleming
🏁 Results:
0-7 correct → 🧩 Curious trainee
8-14 correct → 📚 Knowledge apprentice
15-21 correct → 🎓 Crack of general culture!


